De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Specialist in verre reizen
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
  • Beste reisbureau van Overijssel
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Spectacular New Zealand

vanaf
€1483,-
  • 22 dagen
  • Vanaf 2 personen
  • Vliegen vanaf onbekend
  • Reistijd onbekend

22-daagse autorondreis door Nieuw-Zeeland

Een autorondreis door Nieuw-Zeeland die u in drie weken het beste van zowel het Noorder- als het Zuidereiland laat zien! Verbaas u over de prachtige vergezichten en het opmerkelijke natuurschoon. Nieuw-Zeeland is een land van blauwe luchten, helder water en een steeds wisselend, altijd indrukwekkend landschap. Bovendien kunt u tijdens deze reis, waar mogelijk, verblijven in zeer bijzondere en karakteristieke accommodaties.

Foto's

...

Dag 1: Auckland

Na aankomst in Auckland haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Auckland voor uw eerste overnachting tijdens deze autorondreis door Nieuw-Zeeland.


...

Dag 2: Auckland → Bay of Islands (240 KM)

Vanuit Auckland rijdt u naar de noordelijker gelegen Bay of Islands, met indrukwekkende baaien en kleine schitterende eilanden. U slaapt hier drie nachten. U kunt hier op zoek gaan naar dolfijnen, zwemmen of heerlijk wandelen.


...

Dag 3: Bay of Islands

De Bay of Islands is een subtropische baai met meer dan 150 eilandjes en schitterende stranden. In deze omgeving landden de eerste Europeanen en de roemruchte geschiedenis wordt in het leuke kleine museum van Russell uitvoerig beschreven. Russell, nu een zeer rustig plaatsje, was onder de zeelui ooit bekend als 'Hellhole of the Pacific'.


...

Dag 4: Bay of Islands

Nog een volle dag ter besteding in de Bay of Islands. Het is de moeite waard om een rondvaart te maken in de baai, met grote kans dat er dolfijnen met je mee zwemmen.


...

Dag 5: Bay of Islands → Coromandel (370 KM)

Via de westkust rijdt u tijdens deze autorondreis door Nieuw-Zeeland naar het prachtige schiereiland Coromandel voor de komende twee nachten, met vele mooie baaien. Op de route ligt het Waipoua Kauri Forest, waarin wel duizend jaar oude gigantische bomen staan.


...

Dag 6: Coromandel

Er volgt nog een dag in Coromandel. Het schiereiland is een prachtig gebied met bossen, pittoreske baaien en ruige kusten. Hier kunt u een heerlijk wandelen over het strand of door de bossen.


...

Dag 7: Coromandel → Rotorua (220 KM)

U verlaat de kustregio en trekt het binnenland in. U rijdt langs Lake Rotorua naar het geothermische landschap van Rotorua, waar de Maori-cultuur nog steeds floreert en de zwavellucht duidelijk aanwezig is. In het Whakarewarewa Thermal Village kunt u een traditioneel Maori-concert bijwonen tijdens een 'Hangi' diner. U verblijft twee nachten in Rotorua.


...

Dag 8: Rotorua

Ook vandaag bent u in Rotorua. Zeker de moeite van een bezoekje waard is Waiotapu met de twintig meter hoog spuitende geiser Lady Knox. Ook kunt u ontspannen in de natuurlijke Polynesian Spa om even bij te komen van alle opgedane indrukken tot nu toe.


...

Dag 9: Rotorua → Tongariro N.P. (175 KM)

U rijdt richting Taupo met het gelijknamige meer, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Geniet van het helderblauwe water van het meer en maak onderweg vooral een fotostop bij de Huka Falls. Daarna vervolgt u de route richting het Tongariro National Park waar het landschap bestaat uit vulkanen Ruapehu, Tongariro en Ngauruhoe. Ook hier kunt u heerlijke wandelingen maken door het vulkanische landschap. Vanwege de mineralen in de grond rondom de vulkanen variëren de kleurschakeringen van rood en geel tot zwart en zijn de meren helderblauw.


...

Dag 10: Tongariro N.P. → Wellington (335 KM)

Vervolgens rijdt u tijdens deze autorondreis door Nieuw-Zeeland naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad is gelegen aan een imposante, natuurlijke haven en wordt hierdoor ook wel de Windy City genoemd. Ontdek deze stad vanaf Mount Victoria. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Wellington en de Cook Strait.


...

Dag 11: Wellington → Picton → Nelson (110 KM)

Vandaag levert u de auto in en maakt u de oversteek naar Picton op het Zuidereiland met de Interisland Ferry. In Picton haalt u een nieuwe auto op en vervolgens rijdt u tijdens deze autorondreis door Nieuw-Zeeland verder langs de Queen Charlotte Sound naar Nelson, uw thuis voor de komende twee nachten.


...

Dag 12: Nelson

Nelson is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Abel Tasman National Park. Hier zijn mooie idyllische baaien te vinden, die alleen per boot zijn te bereiken. Het contrast van de witte stranden met de zee en het groene regenwoud is prachtig! Bezoek in Nelson zeker ook het WOW & Classic Cars Museum. U vindt hier een verzameling van kledingstukken gemaakt van de meest uiteenlopende materialen en oude automobielen.


...

Dag 13: Nelson → Greymouth (290 KM)

Vanuit Nelson rijdt u door het ongelooflijk mooie landschap van het Buller-ravijn naar Westport, waar u de zeeleeuwenkolonie bij Cape Foulwind kunt bezoeken. Verder langs de ruige westkust naar Greymouth, een belangrijke havenplaats voor de kolen- en houtindustrie. In Greymouth eindigt de TranzAlpine trein, de spoorlijn die vanuit Christchurch dwars door de bergen naar de Westkust loopt. In de omgeving van Greymouth kunt u diverse wandelingen maken langs oude verlaten goudmijnen.


...

Dag 14: Greymouth → Franz Josef (180 KM)

Hierna reist u verder naar het imposante landschap van de gletsjers. Franz Josef en Fox zijn de twee bekendste. Franz Josef is de steilste, maar best toegankelijke gletsjer ter wereld. We bieden verschillende excursies aan om deze gletsjer te bedwingen of te bewonderen, zoals de Franz Josef Guided Walk.


...

Dag 15: Franz Josef → Queenstown (405 KM)

Via de Haast Pass Highway en Lake Wanaka rijdt u tijdens deze autorondreis door Nieuw-Zeeland naar Wanaka en vervolgens naar Queenstown. Deze bekende en redelijk hooggelegen toeristenplaats noemt zichzelf de 'Activity Capital' van Nieuw-Zeeland. Hier heeft u naast bungeejumpen nog talloze andere mogelijkheden, zoals boottochten maken, skiën, raften, paardrijden, wandelen, golfen en parapenten. U verblijft hier twee nachten.


...

Dag 16: Queenstown

Volle dag in Queenstown. In de winter is het een wintersportplaatsje met vele cafeetjes en restaurants met een gezellige sfeer. In de zomer kunt u bijvoorbeeld een rit maken per Skyline Gondola naar Bob’s Peak. U wordt getrakteerd met een prachtig uitzicht over de stad en de achterliggende bergketen van The Remarkables.


...

Dag 17: Queenstown → Te Anau (170 KM)

Op naar de fjorden Milford Sound of Doubtful Sound, die u vanuit Te Anau kunt bereiken. De Milford Sound is een prachtig, 22 kilometer lang fjord. De rit van Te Anau naar de Milford Sound is ronduit schitterend. Een volgens ons nog indrukwekkender fjord is de nabijgelegen Doubtful Sound met haar vele zijtakken.


...

Dag 18: Te Anau → Dunedin (290 KM)

Vanuit Te Anau steekt u over naar de oostkust van het Zuidereiland met de knusse universiteitsstad Dunedin in Schotse stijl. In Dunedin verblijft u twee nachten. Er is ook genoeg te zien en te doen.


...

Dag 19: Dunedin

In Dunedin staat onder meer de belangrijkste universiteit van Nieuw-Zeeland: de University of Otago. Het nabijgelegen beschermde schiereiland Otago is de woonplaats van een kolonie albatrossen en de zeldzame geel-oog pinguïns.


...

Dag 20: Dunedin → Mount Cook regio (330 KM)

Uw volgende bestemming tijdens uw autorondreis door Nieuw-Zeeland is het indrukwekkende Mount Cook National Park. U rijdt langs het mooie, helderblauwe Lake Tekapo. Beslist een fotostop waard! Mount Cook is met 3764 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.


...

Dag 21: Mount Cook regio → Christchurch (336 KM)

Geniet deze dag nog van de mooie omgeving van Mount Cook voordat u naar Christchurch rijdt, uw eindbestemming van deze reis. Christchurch zelf is een bezoek ook zeker waard, met het gezellige centrum en het trammetje door New Regent Street.


...

Dag 22: Vertrek Christchurch

Vandaag eindigt de autoreis en levert u de auto in. Hiermee komt deze autorondreis door Nieuw-Zeeland ten einde.


vanaf
€ 1483,-

Uw contactpersoon

Hans Kroeze
0546628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen