De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Specialist in verre reizen
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
  • Beste reisbureau van Overijssel
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 17:00 uur

Beste van Vietnam

vanaf
€1549,-
  • 17 dagen
  • Vanaf 2 personen
  • Vliegen vanaf Amsterdam
  • Reistijd circa 15 uur

17-daagse groepsreis Vietnam

Tijdens deze groepsreis door Vietnam rijdt u per fietsriksja door het koloniale centrum van Hanoi. U brengt een bezoek aan het Mausoleum van Ho Chi Minh. Ook zijn er gratis fietsen beschikbaar en volgt u een lampionnenworkshop in Hoi An. U vaart per sampan door het karstgebergte van Ninh Binh en brengt als afsluiter een uitgebreid bezoek aan de fascinerende Mekong Delta.

Foto's

...

Dag 1: Amsterdam - Hanoi

Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar Hanoi, waar we de volgende dag aankomen.


...

Dag 2: Aankomst Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi staat uw reisleider al op u te wachten voor de start van deze groepsreis door Vietnam. We rijden naar ons hotel, waar u de aankomende twee nachten logeert, middenin het oude koloniale centrum van de stad. Vandaag geen druk programma, maar heerlijk de tijd om aan het klimaat te wennen. ‘s Avonds kunt u genieten van een gezellig welkomstdiner met de groep en uw Nederlandssprekende reisleider in een sfeervol restaurant in het oude Franse stadscentrum. Een leuke manier om elkaar alvast beter te leren kennen!


...

Dag 3: Hanoi

Na het ontbijt maken we een uitgebreide stadstour door Hanoi, met o.a. een bezoek aan het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde One Pillar Pagode en de Tran Quoc Pagode. In de middag maakt u een stadswandeling met de groep door het oude Frans-koloniale stadscentrum met smalle straatjes, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boetieks langs de straat vervaardigen. Een mooie bedrijvigheid en erg bijzonder om te zien! Daarna stapt u met de hele groep in traditionele rikja's langs het meer. Als afsluiting brengen we een bezoek aan een traditionele waterpoppenshow.


...

Dag 4: Hanoi - Halong Bay

We verlaten de stad om richting de bekende Halong Bay te rijden. Hier gaat u aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip waarmee we een boottocht maken door deze prachtige baai, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We varen langs uit zee opstekende krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes en verlaten stranden. Er wordt een overheerlijke verse lunch voor u klaargemaakt aan boord. Ook heeft u de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het heldere water als het weer het toelaat. U overnacht in het plaatsje Halong. Slaapt u liever aan boord van een traditioneel zeilschip, dan kan dit ook! U zult apart van de groep hetzelfde programma uitvoeren, dineren aan boord en wakker worden middenin de prachtige baai.


...

Dag 5: Halong Bay - Ninh Binh

Na het ontbijt rijden we tijdens deze groepsreis door Vietnam naar de historische stad Hoa Lu, de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U vervolgd uw reis naar Ninh Binh door vele rijst- en tabaksplantages. Het gebied waar u doorheen rijdt staat bekend als één van de mooiste streken van Vietnam. We overnachten in Ninh Binh.


...

Dag 6: Ninh Binh - Hanoi - Hué

In de ochtend stappen we in kleine traditionele roeibootjes (sampans) waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd. Dit omdat hier ook kalkstenen rotspieken steil uit het landschap omhoog rijzen, afgewisseld met eindeloze felgroene rijstterrassen en tabaksplantages. In de namiddag rijden we terug naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Hué. De trein is niet luxe, maar biedt u een unieke ervaring waarbij u zich even in het echte Vietnamese leven bevindt. U boemelt door het landschap in uw 4-persoonscouchette, welke rond de avond wordt omgetoverd tot een slaapcabine.


...

Dag 7: Hué

Vroeg in de ochtend komen we aan in Hué. We maken een boottocht over de Parfum Rivier en bezoeken de Thien Mu Pagode, één van de oudste pagodes van Vietnam. Het is een mooie boottocht waarbij we een indruk krijgen van het leven van de lokale bevolking die in sampans op het water leven. In de middag maken we een stadstour door Hué, waarbij we een bezoek brengen aan de Verboden Paarse Stad. Dit ommuurde complex was ooit het privéterrein van de keizerlijke familie. Vervolgens bezoeken we een lokaal dorpje waar nog authentieke Vietnamese hoeden worden gemaakt en waar u heerlijke lokale snacks kunt proeven bij een Vietnamese familie thuis. We eindigen de dag met een bezoek aan de Dong Ba Markt. De avond is ter vrije besteding.


...

Dag 8: Hué - Hoi An

Vanmorgen verlaten we Hué en rijden we naar het karakteristieke stadje Hoi An. Onderweg bezoeken we een traditioneel vissersdorp waarna we de weg vervolgen over de Hai Van Pas, ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. We maken een wandeling door het oude stadscentrum waarbij we o.a. een bezoek brengen aan de Japanse overdekte brug, één van de Chinese gemeenschapshallen, het historisch museum en één van de voormalige koopmanshuizen. Ook zult u samen met de groep leren hoe u traditionele Vietnamese lampionnen maakt.


...

Dag 9: Hoi An

Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft twee vrije dagen, en kunt op eigen gelegenheid de oude binnenstad verkennen, uitrusten aan het zwembad of een dag genieten op het strand. Er staat voor u een gratis fiets ter beschikking waarmee u op eigen gelegenheid een tocht kunt maken door de rijstvelden en het platteland rondom Hoi An, nogmaals het historische centrum kunt bezoeken of heerlijk naar het strand kunt fietsen. Door de uiterst vriendelijke bevolking kunt u rekenen op verrassende ontmoetingen!


...

Dag 10: Hoi An

Vandaag heeft u nog een volledige dag in Hoi An. Optioneel kunt u een excursie maken naar de eeuwenoude tempels van My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn uit de tijd van de Champa Dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe heeft gezien in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 13e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme. Op de terugweg naar Hoi An bezoekt u Tra Kieu, de ruïnes van het Champa koninkrijk van de 4e tot en met de 8e eeuw.


...

Dag 11: Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City - Mekong Delta

Van Hoi An rijden we naar de luchthaven van Danang, waar u op het vliegtuig stapt. In Ho Chi Minh City staat de bus al voor ons en rijden we in 2 uur naar Ben Tre. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. We gaan aan boord van een traditionele sampan en varen de Mekong Delta in. U gaat aan land op de diverse kleine eilandjes in de Delta, bezoekt marktjes, een rijst popcornfabriekje en geniet van de lokale bevolking die hun gasten met een grote glimlach en heerlijke hapjes verwelkomen.


...

Dag 12: Mekong Delta - Can Tho

Vandaag gaat u wat beter kennismaken met de Mekong Delta, de vriendelijke inwoners en de eeuwenoude ambachten en tradities. U bezoekt een lokale markt in Cai Mon en bezoekt de Ham Luong Brug, waar vanaf u een mooi uitzicht heeft over de kokosnootbossen. U bezoekt tevens een Bonsai en orchideeëntuin van een vriendelijke local en heeft een heerlijke lunch in een klein dorpje. Nadat u een Kmer museum heeft bezocht komt u aan in Can Tho, waar u zult overnachten. In Can Tho heeft u alle tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier.


...

Dag 13: Can Tho - Ho Chi Minh City

De drijvende markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Op weg naar Ho Chi Minh City zullen we stoppen voor een wel erg bijzondere lunch! We gaan naar een meer dan 100 jaar oude, pagode waar monniken een traditionele lunch voor u zullen bereiden. In de middag komt u aan in Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam. De stad is nu uitgegroeid tot een moderne metropool. We maken een stadstour waarbij we o.a. een stop maken bij het oude presidentiële paleis, de Notre Dame Kathedraal, de Opera House en het oude koloniale postkantoor.


...

Dag 14: Ho Chi Minh City

U heeft tijdens deze groepsreis door Vietnam twee heerlijke vrije dagen in Ho Chi Minh City. U kunt een optionele excursie boeken naar de beruchte Cu Chi Tunnels. We zullen allereerst het plaatsje Tay Ninh bezoeken, het centrum van het Cao Dai geloof. Rond het middaguur vindt hier vaak een bijzondere ceremonie plaats. Vervolgens rijden we naar de Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.


...

Dag 15: Ho Chi Minh City

Vandaag is nog een volle dag ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. Een idee voor de avond: Terwijl u een drankje of diner nuttigt op de ‘Saigon Rooftop Garden’ (het dakterras van het Rex Hotel) geniet u van een magnifiek uitzicht over de stad.


...

Dag 16: Ho Chi Minh City - Amsterdam

In de middag is het alweer tijd om terug te reizen worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier komt deze groepsreis door Vietnam ten einde. TIP: Ook kunt u ervoor kiezen om uw reis te verlengen aan het strand van het mooie en populaire Phan Thiet of het tropische eilandje Phu Quoc. Phu Quoc ligt vlak voor de kust van Vietnam, waar het lijkt of de tijd stil gestaan heeft en waar het heerlijk genieten is na een indrukwekkende rondreis! Uiteraard kunt u ook kiezen voor een verlenging in Cambodja, met een geheel andere cultuur, hevige historie en het prachtige Angkor Wat tempelcomplex.


...

Dag 17: Amsterdam

Einde van een prachtige groepsreis door Vietnam!


Inclusief:

Intercontinentale vluchten, brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City
Nachttrein Hanoi - Hué in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis per comfortabele airco touringcar
Nederlandssprekende reisleiding dag 2 t/m 16
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Welkomstdiner
3 x Lunch
Genoemde excursies

Exclusief:

Entreegelden: ca. € 55 p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien en overige persoonlijke uitgaven
Belangrijke informatie:

Groepsgrootte: Minimaal 15 deelnemers, maximaal 30 deelnemers.
Het kan voorkomen dat deze groepsreis samen reist met de Vietnam & Cambodja reis.
De vertrekken op 25 april en 24 mei 2016 zullen worden uitgevoerd door Singapore Airlines i.p.v. Cathay Pacific.

Tijdens deze rondreis verblijft u in middenklasse hotels:

Ben Tre - Ben Tre Riverside Resort
Can Tho - Saigon Cantho Hotel
Halong Bay - Golden Lotus Halong Hotel / City Bay Palace Hotel
Hanoi - Quoc Hoa Hotel
Ho Chi Minh City - Hotel Liberty Saigon Parkview
Hoi An - Kim An Hotel & Spa
Hué - Thanh Lich
Ninh Binh - Yen Nhi Hotel / Thuy Anh Hotel - Middenklasse

Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 1549,-

Deze groepsreis wordt al aangeboden vanaf €1.549,- per persoon op basis van twee persoonskamer in middenklasse hotels.

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen