De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Specialist in verre reizen
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
  • Beste reisbureau van Overijssel
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Hoogtepunten van Noord India

vanaf
€1178,-
  • 15 dagen
  • Vanaf 2 personen
  • Vliegen vanaf Amsterdam
  • Reistijd circa 9 uur en 40 minuten

15-daagse groepsreis door Noord-India

Tijdens deze 15-daagse groepsreis door Noord India bezoekt verschillende hoogtepunten. Na het bezoek aan Old- en New Delhi reist u per trein verder naar de kamelen stad Pushkar. Bezoek paleizen en tempels tijdens uw verblijf. In Jaipur ziet u het Amber fort vanaf de rug van een olifant. Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal niet ontbreken aan uw rondreis. Maar ook Varanasi is een must-see met een boottocht in de ochtend over de heilige Ganges. Laat u betoveren door de sprookjesachtige paleizen en tempels, ontmoet de vriendelijke Indiërs en verdiep u in de vele ceremonies die dit land rijk is.

Foto's

...

Dag 1: Amsterdam - Delhi

Vanaf Amsterdam vliegt u naar de hoofdstad van India; Delhi, waar uw groepsreis door Noord-India begint. De meeste vluchten komen hier na middernacht aan en daarom is het fijn dat u verwelkomt wordt door uw reisleider, waarna u een transfer heeft naar uw hotel.


...

Dag 2: Delhi

Vandaag gaat u de stad ontdekken, Namelijk Old Delhi; de oude stad. U maakt een uitgebreide stadstour door Delhi, u bezoekt de India Poort en Raj Ghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Ook passeert u het parlementsgebouw en bezoekt u de moskee met de 72,5 meter hoge Qutab Minar. Ook de bruisende markt; Chandni Chowk staat op het programma. Per traditionele riksja ontdekt u de straten met vele kleuren, geuren en geluiden . 's Avonds is er een welkomstdiner. De eerste ervaringen kunnen gedeeld worden en uw gids geeft nog extra informatie.


...

Dag 3: Delhi

Vandaag nog een interessante dag in Delhi, waarbij u New Delhi; de nieuwe stad, ontdekt. U ziet vandaag een heel ander Delhi, dan dat u gisteren heeft gezien. Zo brengt u een bezoek aan de Humayun’s Tomb, de beroemde Sikh Temple Bangla Sahib en de Laxmi Narayan Temple (Birla Temple). De Humayun’s Tomb is het model geweest voor de Taj Mahal, die u later tijdens de reis zal zien. ’s Middags heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezoeken. Laat u verrassen door de vele kleine straatjes, de wirwar aan mensen en uiteenlopende winkels.


...

Dag 4: Delhi - Pushkar

Vroeg op vanochtend, want de trein vertrekt al om 6:15 richting Amjer. Reizen per trein is comfortabel en onderweg ziet u India aan u voorbij trekken. De airco touringcar haalt u op en wordt u naar Pushkar gebracht. Pushkar is een knus en levendig dorpje met een ontspannen sfeer gelegen aan een sprookjesachtig meer. De stad is een eeuwenoud pelgrimsoord, dat door de nomaden als heilige plaats wordt gezien. Dit merkt u wanneer u door de stad wandelt.


...

Dag 5: Pushkar - Jaipur

De ochtend heeft u tijdens deze groepsreis door Noord-India ter vrije besteding. Een optionele excursie is om een wandeling per kameel door de stad te doen. Pushkar staat namelijk bekend om de goedbezochte kamelen makt. In de middag reist u door naar Jaipur, wat slechts op 3 uur rijden ligt. Jaipur staat bekend als de 'Roze Stad' vanwege de roze kleur van de zandsteen gebouwen. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een originele Rajasthani maaltijd geserveerd in een Manuhaar, in ouderwetse stijl (optioneel).


...

Dag 6: Jaipur

Na het ontbijt gaat u de stad verkennen. Eerst bezoekt u het Amber Fort, voordat de drukte daar begint. Op de rug van een olifant klimt u tegen de steile rotsen op, die het fort in vroegere jaren beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur. 's Middags maakt u een korte stadstour door het centrum van Jaipur. U bezoekt onder andere het Paleis van de Winden (Hawa Mahal), met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur.


...

Dag 7: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Onderweg naar Agra bezoekt u Fatehpur Sikri; de 'Verlaten Stad' van India. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. In de middag komt u aan in Agra en bezoekt u de beroemde Taj Mahal; één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de heilige Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal. Vroeg in de ochtend, of in de namiddag, is de Taj Mahal op zijn mooist door de lichtval op het witte marmer. Zorg voor een goede camera en een lege SD-kaart, want u zult 100den foto’s maken van dit indrukwekkende gebouw.


...

Dag 8: Agra – Jhansi - Orchha

Vandaag reist u tijdens deze groepsreis door Noord-India gedeeltelijk per trein door India. In de trein reist u ongeveer drie uur baar Jhabsi, dwars door het mooie landschap van India. Na aankomst brengt de transfer u naar Orchha. Orchha is een kleine stad, met smalle straatjes en stoffige winkels. Er zijn een aantal oude paleizen en een Rama tempel. Er is voldoende tijd om door het oude centrum te wandelen en te zien hoe het leven in al die jaren niet verandert is.


...

Dag 9: Orchha - Khajuraho

Na het ontbijt reist u verder naar Khajuraho. Eens was Khajuraho de religieuze hoofdstad van de Chandela-Rajputen. Deze lieten tussen 950 en 1050 vele tempels bouwen. Hiervan bestaan er nu nog 22; deze tempels danken hun reputatie vooral aan hun erotische sculptuur.


...

Dag 10: Khajuraho

Vandaag bezoeken we de tempels van Khajuraho. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar zijn toevallig ontdekt door een Britse legeringenieur. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren. De populairste verklaring is dat de Chandela's volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was.


...

Dag 11: Khajuraho – Varanasi

Bereidt u voor op een lange reisdag, want u reist naar Varanasi; de stad van de Heilige Ganges. Aan het einde van de middag komt u aan in het hotel, nadat u zicht heeft opgefrist zal de reisleider een korte stadstour maken, waarna u per riksja nog naar de gaths van de Ganges rijdt (optioneel). Rond zeven uur ’s avonds wordt hier elke avond de “arti” gehouden, dit is een ceremoniële zegening dan de Ganges door Brahmaanse priesters. Een mystieke gebeurtenis die goed weergeeft waarom Varanasi zo’n bijzondere plaats is. Om de lange reisdag vandaag te verkorten, geven wij u ook de mogelijkheid om van Khajuraho naar Varanasi te vliegen. Wilt u dit doen, dan kunt u dit bij boeking kenbaar maken.


...

Dag 12: Varanasi

Nog voor het ontbijt maakt u bij een boottocht over de heilige Ganges rivier. Dobberend op uw boot slaat u de pelgrims op de ghats (baadterrassen) gade, bezig met de reinigingsrituelen. De rivier wast namelijk alle zonden af. Anderen ziet u de was doen en kinderen springen lachend en zwaaiend het water in. Overledenen worden aan de oever gecremeerd, hun as wordt over het water uitgestrooid. Na de boottocht is het tijd voor uw ontbijt en vertrekt u naar het pelgrimsoord Sarnath, waar Boeddha zijn boodschap over de 'verlichting' predikte. De religieuze keizer Ashoka heeft daarop een enorme stoepa en enkele boeddhistische tempels laten bouwen.


...

Dag 13: Varanasi - Delhi

Wandel nogmaals langs de Ganges of neem een riksja naar het oude centrum van de stad voor de inkoop van souvenirs. In de middag gaat u naar het station om de nachttrein naar Delhi te nemen, waar u de volgende ochtend aankomt. Het is ook mogelijk om van Varanasi naar Delhi te vliegen, zo komt hierdoor dezelfde dag in Delhi aan en heeft zo extra tijd om op eigen gelegenheid Delhi te verkennen.


...

Dag 14: Delhi

Na aankomst op het treinstation, brengt de transfer je naar het hotel De rest van de dag is ter vrije besteding en tijd om de laatste souvenirs te kopen.


...

Dag 15: Vertrek Delhi

Helaas is er een einde gekomen aan uw groepsreis door Noord India. Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht, voor uw vlucht terug naar huis.


Inclusief:

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per airco touringcar
Welkomstdiner in Delhi
Treinreis van Dehli naar Ajmer (Pushkar) en van Agra naar Orchha
Overnachtingen in goede drie- en viersterrenhotels inclusief ontbijt
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 13
Genoemde excursies, exclusief entreegelden

Exclusief:

Visum India
Entreegelden: ca. 85 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Vertrekbelasting
Overige maaltijden
Fooien
Belangrijke informatie:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Tijdens deze groepsrondreis verblijft u in goede drie- en viersterrenhotels:

Agra: The Taj Vilas (Middenklasse) / Howard Park Plaza (Superiorklasse)
Delhi: Hotel Southgate / Stallions Hotel (beide Middenklasse)
Jaipur: Park Prime Jaipur / Royal Orchid (beide Middenklasse) / Ramada Plaza Jaipur (Superiorklasse)
Khajuraho: Clarks Hotel Khajuraho (Middenklasse)
Orchha: Amar Mahal (Middenklasse)
Pushkar: Jagat Palace / Hotel Pushkar Palace (beide Middenklasse)
Varanasi: Hotel Ideal Tower / Hindustan International (beide Middenklasse)
Allahabad: Crown Palace (Middenklasse)

Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 1178,-

Deze autorondreis wordt al aangeboden vanaf € 1169,- per persoon op basis van tweepersoonskamer in middenklasse hotels.

Groepsgrootte:

Minimaal 15 deelnemers, maximaal 30 deelnemers.

Olifantentocht

Vanwege organisatorische redenen kan het voorkomen dat het niet mogelijk is om op de rug van een olifant de tocht langs de steile rotsen rondom het Amber Fort te maken.

Samenvoegen van reizen

Het kan voorkomen dat deze groepsreis word samengevoegd met de India en Nepal rondreis.

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen