De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Beste reisbureau van Overijssel
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
  • Specialist in verre reizen
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Treasures of Peru

vanaf
€2711,-
  • 12 dagen
  • Vanaf 2 personen
  • Vliegen vanaf Amsterdam
  • Reistijd onbekend

12-daagse groepsreis door Peru

Tijdens deze compacte Peru groepsreis ziet u bekende en minder ontdekte bezienswaardigheden in Peru. Natuurlijk bezoekt u de hoofdstad Lima, de Incastad Machu Picchu, koloniale parel Cusco, de Heilige Vallei, de terrassen van Moray, zoutpannen in Las Salinas, het imposante Titicaca Meer en slaapt u een nacht in een homestay bij Peruanen thuis. Een reis om nooit te vergeten.

Foto's

...

Dag 1: Amsterdam - Lima

U vliegt naar Lima per KLM. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging, die u naar uw hotel brengt. U verblijft tijdens deze Peru groepsreis twee nachten in Lima.


...

Dag 2: Lima

Ontbijt in het hotel. Tijdens een stadsrondrit door Lima maakt u kennis met het historische centrum vol koloniale gebouwen en de levendige wijken van Miraflores en San Isidro. In het historisch centrum, dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort ziet u de Plaza Mayor met het Paleis van de President, de kathedraal, het stadhuis, en het Paleis van de Aartsbisschop. Ook bezoekt u het 17e eeuwse San Francisco klooster, een prachtig bouwwerk van koloniale architectuur met een indrukwekkende collectie oude boeken en een authentiek netwerk van catacomben. De middag is ter vrije besteding. (O)


...

Dag 3: Lima – Cusco – Sacred Valley

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven, want vandaag vliegt u naar Cusco. Na aankomst vertrekt u naar de ‘Heilige Vallei van de Inca’s’. Hier bezoekt u het plaatsje Chinceros, omgeven door prachtig Andeslandschap. De inwoners van Chincheros dragen nog steeds de oorspronkelijke kledij, wonen in eeuwenoude huizen en houden dagelijks hun markt in de openlucht. Hierna bezoekt u de archeologische plaatsen Maras en Moray. Maras is het startpunt voor een bezoek aan de nabijgelegen zoutpannen, een indrukwekkende lappendeken van 3000 bronnen en zoutbekkens. Aansluitend bezoekt u Moray met de interessante cirkelvormige terrassen, die er uit zien als een amfitheater. (O,LP)


...

Dag 4: Sacred Valley

Na het ontbijt maakt u tijdens deze Peru groepsreis kennis met de indianengemeenschap Willoq, op 19 kilometer afstand van Ollantaytambo. Dit dorp telt ongeveer 1500 inwoners. De belangrijkste activiteit van de mannen is werken op het land. De vrouwen helpen ook mee op het land en hebben hun eeuwenoude weeftechnieken weten te behouden. Nadat u meer hebt geleerd over de gewoonten en gebruiken van deze indianengemeenschap bezoekt u het fort van Ollantaytambo. Deze door de Inca’s gebouwde vesting was een landbouwkundig, religieus, militair en sociaal complex. Overnachting in de Heilige Vallei. (O,L)


...

Dag 5: Sacred Valley – Machu Picchu

Transfer naar het treinstation van Ollantaytambo vooor een twee uur durende treinrit naar Aguas Calientes, een plaatsje dat ook wel 'Machu Picchu Pueblo' wordt genoemd. Daarna brengt een korte busrit u naar het spectaculaire Machu Picchu, voor veel reizigers de belangrijkste reden voor een bezoek aan Peru. Machu Picchu is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed en behoort tevens tot de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. De stad ligt tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter. Door deze strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens een rondleiding ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van dit archeologisch complex. Overnachting in Aguas Calientes. (O)


...

Dag 6: Machu Picchu – Cusco

’s Morgens bent u vrij. Sta vroeg op en bewonder de zonsopgang in Machu Picchu. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags terugkeer per trein naar Ollantaytambo. Van daaruit is het nog een korte transfer naar uw hotel in Cusco. Tot de dag van vandaag is Cusco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Het telt vele bezienswaardigheden, die zich in een straal rond het centraal gelegen Plaza de Armas bevinden. U kunt de stad dus makkelijk te voet verkennen en afhankelijk van uw voorkeur kerken, kathedralen of musea bezoeken, of een beetje door de stad slenteren. In Cusco verblijft u twee nachten. (O)


...

Dag 7: Cusco en omgeving

Na het ontbijt bezoekt u Tipón, een terrassencomplex dat 500 jaar geleden door de Inca’s werd gebouwd. Vervolgens ziet u de koloniale kerk in Oropesa, een van de mooiste kerken in de omgeving van Cuzco. Ook bezoekt u 16e eeuwse kerk in het dorpje Huaro. 's Middags bezoekt u in Cusco het Santo Domingo klooster. Dit klooster is gebouwd op de legendarische Incatempel Koricancha, gewijd aan de aanbidding van de zon en qua architectuur een van de mooiste bouwwerken in Cusco. Iets buiten de stad ziet u de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenko, het rode fort van Puca Pucara en de vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cusco. (O)


...

Dag 8: Cusco – Puno

Na het ontbijt wordt u naar het busstation van Cusco gebracht, vanwaar u vertrekt voor een mooie rit naar Puno. De route tijdens deze Peru groepsreis voert door landschap met hooglandplateau's, kleine Andesdorpjes en kuddes lama’s, vicuña’s en alpaca’s. Onderweg maakt u drie stops. De eerste is Andahuayillas, een dorpje op 40 kilometer afstand van Cusco. Het kerkje dateert uit de 16e eeuw en heeft als bijnaam 'de Sixtijnse Kapel van America'. Vervolgens zet u koers naar Raqchi, waar u o.a. de tempel van Viracocha bekijkt. Na de lunch in een lokaal restaurant in Sicuani maakt u een korte stop in La Raya, met 4313 meter is dit het hoogste punt in de route van Cusco naar Puno. In Puno wordt u van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Puno. (O,L)


...

Dag 9: Puno – Titicaca Meer – Amantaní

Tijdens een tocht per boot over het Titicacameer bezoekt u vandaag de bijzondere drijvende eilanden van de Uros-indianen. De bewoners gebruiken het riet dat langs de oevers van het Titicacameer groeit voor huizen, huisraad, boten en de eilanden zelf. Aansluitend vaart u in anderhalf uur naar het authentieke Amantaní, een cirkelvormig eiland van ongeveer 3,4 kilometer in diameter, bewoond door indianenstammen met eeuwenoude tradities. Hier wordt u verwelkomd door de inwoners, bij wie u in een van hun huizen zult overnachten. (O,L,D)


...

Dag 10: Amantaní – Puno

Na het ontbijt vaart u naar Taquile-eiland. In tegenstelling tot de andere eilanden in het Titicacameer, waar de bewoners Aymara spreken, spreken de indianen op dit eiland Quechua. Het eiland is bekend om zijn hoogstaande weeftechnieken en grappig om te zien is, dat de mannen hier breien. Na de lunch op Taquile-eiland heeft u tijd om het eiland zelf te verkennen. Daarna keert u via de 'trap van 550 treden' terug naar de boot en vervolgens naar uw hotel in Puno. (O,L)


...

Dag 11: Puno - Lima - Amsterdam

Voordat u naar de luchthaven van Juliaca vertrekt brengt u een bezoek aan de ‘Chullpas van Sillustani’, waar vroeger door de Aymara indianen hun priesters werden begraven in cilindervormige graven. Vanaf Juliaca vliegt u naar Lima en vervolgens naar Amsterdam. (O)


...

Dag 12: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Hiermee komt u Peru groepsreis ten einde.


Inclusief:

Vliegreis Amsterdam-Lima v.v. per KLM
Luchthavenbelasting en brandstofheffing
Binnenlandse vluchten Lima-Cuzco en Juliaca-Lima per LAN Peru. Binnenlandse vluchten alleen inbegrepen bij de rondreis inclusief intercontinentale vliegreis
Rondreis per (mini)bus volgens programma, inclusief alle transfers, excursies en entreegelden. Het vervoer van Cuzco naar Puno is per lijndienstbus. Treinrit naar Machu Picchu v.v. (Expedition Peru Rail Service). Uw reisgezelschap kan internationaal zijn en van samenstelling wijzigen per touronderdeel. De excursies naar Chinceros, Maras en Ollantaytambo (dag 3), het bezoek aan de Willoq-indianengemeenschap en Ollantaytambo (dag 4), het bezoek aan Tipón, Oropesa en Huaro (dag 7), alsmede het bezoek aan Sillustani (dag 11) worden op privé-basis uitgevoerd
Verblijf in de onderstaande uitstekende middenklasse en eerste klasse (cat. A) of middenklasse en uitstekende toeristenklasse hotels (cat. B)
10x ontbijt, 5x lunch, 1x diner
Toeristenbelasting Cuzco
De diensten van lokale Engelssprekende gidsen en chauffeurs.

Exclusief:

Binnenlandse vluchten bij de rondreis exclusief intercontinentale vliegreis
Entree voor het optionele 2e bezoek aan Machu Picchu en het vervoer van/naar Machu Picchu op dag 6
Facultatieve excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Tijdens deze groepsreis overnacht u in midden en eersteklasse hotels (Category B en A)

Lima: Britania Miraflores- DoubleTree El Pardo by Hilton
Sacred Valley: Inkallpa - Sonesta Posada del Inca Yucay
Aguas Calientes (Machu Picchu): - Inkaterra El MaPi - Casa del Sol
Cuzco: Los Portales - Sonesta Cusco
Puno: La Hacienda - Sonesta Posada del Inca
Amantaní: Homestay - Homestay
Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 2711,-

Deze rondreis wordt al aangeboden vanaf € 2.711,- per persoon, op basis twee personen in hotelcategorie B

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen