De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Beste reisbureau van Overijssel
  • Specialist in verre reizen
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Twee Werelden in één Land (incl. vlucht)

vanaf
€2147,-
  • 17 dagen
  • Vanaf onbekend personen
  • Vliegen vanaf onbekend
  • Reistijd onbekend

17-daagse groepsreis per bus door Zuid-Afrika

De wereld van Zuid-Afrika kent vele gezichten. Wat te denken van het uitbundige Kaapstad met de Tafelberg en het Kaap de Goede Hoop Reservaat. Zuid-Afrika is historie, dat ziet u terug in Stellenbosch of in Zululand. Maar Zuid-Afrika is bovenal natuur. Soms lieflijk, soms uitbundig, soms indrukwekkend, maar bovenal afwisselend. En Zuid-Afrika is natuurlijk avontuur. Tijdens een game drive door het Hluhluwe Wildpark en het Kruger National Park krijgt u de kans om olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen en nog veel meer te zien! Ja, Zuid-Afrika heeft vele gezichten en elk gezicht is het meer dan waard om bekeken te worden!

Foto's

...

Dag 1: Amsterdam - Pretoria

Na aankomst op de internationale luchthaven van Johannesburg, hebben we al een transfer voor u geregeld naar uw hotel in Pretoria voor de komende twee nachten. In Pretoria start u deze groepsreis door Zuid-Afrika.


...

Dag 2: Soweto & Pretoria

Na het ontbijt begint de stadstour bij de bekende township van Zuid-Afrika; Soweto. Met uw lokale gids laat u kennismaken met het dagelijkse leven en u bezoekt ook het Hector Pieterson Memorial. Tijdens de stadsrondrit door de regeringshoofdstad Pretoria en ziet u onder andere het Paul Kruger Museum, de Union Buildings en het Voortrekkers Monument.


...

Dag 3: Pretoria - Hazyview (ca. 500 km)

Vandaag rijdt u via de Panorma route naar Mpumulanga. Onderweg geniet u van het subtropische landschap. Vanaf Graskop gaat de route door de Blyde River Canyon. Deze op één na grootste canyon van Afrika behoort tot de langste kloven ter wereld en is een aaneenschakeling van indrukwekkende natuurverschijnselen zoals Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, en de Three Rondavels. Aan het einde van de dag stopt u in Hazyview waar u twee nachten verblijft.


...

Dag 4: Kruger N.P.

Vandaag kunt u een gamedrive maken in een open jeep in dit National Park. Met enig geluk spot u ’The Big Five’ (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant)!


...

Dag 5: Hazyview - Swaziland (ca. 360 km)

In de ochtend vertrekt u tijdens deze groepsreis door Zuid-Afrika richting het bergachtige Swaziland. Onderweg brengt u een bezoek aan een cultureel dorp waar u met een lokale gids kennis maakt met de Swazicultuur. Ook bezoekt u een lokale markt waar groene en fruit verkocht wordt. Vanavond overnacht u in Swaziland.


...

Dag 6: Swaziland - Zululand/Hluhluwe iMfolozi N.P. (ca. 400 km)

Wanneer het mogelijk is bezoekt u eerst nog een lokale school voordat u Swaziland verlaat. Terug in Zuid-Afrika reist u door de provincie KwaZulu-Natal met glooiend landschap. U bevindt zich nu in Zululand waar u overnacht in een accommodatie nabij het Hluhluwe/Umfolozi National Park of het verderop gelegen St. Lucia. Een game drive per open 4WD voertuig door het Hluhluwe en het Umfolozi National Park is een aanrader. De twee parken zijn verbonden met een corridor waardoor het wild toegang heeft tot beide parken (activiteit ter plaatse extra te reserveren).


...

Dag 7: Zululand - Drakensberg (ca. 550 km)

Vanochtend bezoekt u in Greytown het Umvoti museum, dit is dé plek om de geschiedenis van het gebied te leren kennen. Hierna gaat u onderweg naar de indrukwekkende Drakensberg. Het verblijf voor de komende twee nachten ligt aan de voet van de groene hellingen van de Drakensberg.


...

Dag 8: Drakensberg

Vandaag maakt u een wandeling in het Royal Natal National Park. De middag is ter vrije besteding.


...

Dag 9: Drakensberg - Bloemfontein (ca. 435 km)

Vroeg vertrek voor een lange, maar mooie tocht door het Golden Gate National Park. Hier vindt u talloze sculpturen in verschillende kleuren goud, door wind en regen gevormd in de rotsen. Verder naar Bloemfontein, de gerechtelijke hoofdstad van Zuid-Afrika, en hoofdstad van Free State. U overnacht in Bloemfontein.


...

Dag 10: Bloemfontein - Graaff Reinet (ca. 425 km)

Vandaag reist u naar Graaff Reinet. Het is één van de oudste stadjes in Zuid-Afrika en bekend als het "sieraad van de Karoo".Na aankomst maakt u een stadswandeling door het historische centrum. Veel van de oude Kaap-Hollandse huizen zijn prachtig gerestaureerd en maar liefst ruim 200 gebouwen zijn opgenomen op de Nationale Monumentenlijst. Daarna kunt u een bezoek brengen aan de Vallei der Verlatenheid in het Karoo National Park (ter plaatse extra te reserveren). De vallei staat bekend om zijn rotsformaties.


...

Dag 11: Graaff Reinet - Port Elizabeth (ca. 350 km)

Vanmorgen rijdt u tijdens deze groepsreis door Zuid-Afrika richting de kust, naar Port Elizabeth; de ‘Friendly City’. Onderweg bezoekt u met de bus het beroemde Addo Elephant National Park. Naast de vele olifanten leven hier ook buffels, zebra’s en antilopen. Ook hier bestaat de mogelijkheid om met een open 4WD voertuig een game drive te maken (ter plaatse extra te reserveren). In Port Elizabeth overnacht u.


...

Dag 12: Port Elizabeth - Plettenberg bay/Knysna (ca. 270 km)

Vandaag volgt u de bekende tuinenroute, onder meer door het Tsitsikamma Forest in het Garden Route National Park, naar Knysna. Bij Plettenberg Bay is het mogelijk een township te bezoeken en gedurende het walvisseizoen (juni-december) kunt u een boottocht maken om walvissen te gaan zien (beide ter plaatse extra te reserveren). U vernacht twee nachten in Plettenberg Bay of Knysna.


...

Dag 13: Plettenberg Bay/Knysna - Oudtshoorn (ca. 225 km)

Via nog een klein stukje van de Tuin route en een bezoek in George aan het stoomtreinmuseum reist u van de groene, weelderige kust naar het dorre halfwoestijnlandschap waar Oudtshoorn gelegen is. In de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika bezoekt u een struisvogelboerderij en leert u alles over deze ‘volstruise’. Hierna bezoekt u de Cango Caves. Vanavond verblijft u in Oudtshoorn.


...

Dag 14: Oudtshoorn - Kaapstad (ca. 420 km)

De prachtige Route 62 brengt u langs verschillende fotogenieke dorpen en stadjes waarvan er veel bekend staan om de wijnboerderijen en brandewijnstokerijen. U ziet de omgeving veranderen en maken de struisvogels plaats voor de wereldberoemde druivenranken. In Paarl bezoekt u het Afrikaanse Taalmonument. Dit is één van de twee monumenten ter wereld gewijd aan een taal. U verblijft twee nachten in Kaapstad.


...

Dag 15: Kaapstad

Vandaag maakt u een tocht over het Kaaps Schiereiland naar Kaap de Goede Hoop. Tijdens deze tocht maakt u eerst vanuit Houtbaai een boottocht naar Seal Island met duizenden zeerobben. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat de rit verder over de indrukwekkende Chapman’s Peak route langs de kust op weg naar de Kaap. Op de terugweg naar Kaapstad wordt aan de oostkust de pinguïnkolonie op Boulders Beach bij Simonstown bezocht.


...

Dag 16: Kaapstad

De laatste dag van deze groepsreis door Zuid-Afrika, heeft u de gelegenheid om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Ga winkelen of een bezoek bijvoorbeeld de Tafelberg of de tuinen van Kirstenbosch. Een excursie naar Robben Island behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden (alle ter plaatse extra te reserveren). In de loop van de avond is er een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.


...

Dag 17: Amsterdam

Vroeg in de ochtend aankomst op Schiphol. Hiermee komt deze groepsreis door Zuid-Afrika ten einde.


Inclusief:
- Vliegreis Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per KLM
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
- Vervoer per lokale touringcar (Tourist Class) of minivan met airconditioning
- Begeleiding tijdens de gehele reis door chauffeur en deskundige Nederlands-/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding
- Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden en entreegelden nationale parken ter waarde van ruim € 125 per persoon
- 15 overnachtingen volgens programma in goede middenklasse accommodaties
- Verzorging op basis van logies en ontbijt
- Alle transfers
- Kofferservice (1 koffer per persoon)

Exclusief:
- Alle overige, niet genoemde, maaltijden
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden ca. ZAR 1700 (ca. € 113) p.p
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.

Pretoria: Arcadia hotel
Hazyview: Gecko Lodge
Swaziland: Hawane
Hluhluwe: Ezulwini Game Lodge
Drakensberg: Sandford Park
Bloemfontein: Urban hotel
Port Elizabeth: Humewood
Knysna: Lagoona Inn
Oudtshoorn - Turnberry
Kaapstad - Lady Hamilton

Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 2147,-

Deze groepsreis wordt al aangeboden vanaf €2.147,- per persoon op basis van middenklasse hotels en inclusief vluchten.

Vertrekdata:
16 september 2016
7 oktober 2016
22 oktober 2016
11 november 2016

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Highlights

Panoramaroute
Kruger National Park
Swaziland
Hluhluwe/Umfolozi National Park
Drakensberg
Tuinroute
Tsitsikamma National Park
Karoo
Wijngebied
Kaapstad en Kaaps schiereiland

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen