De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Aangesloten bij ANVR & SGR
  • Specialist in verre reizen
  • Beste reisbureau van Overijssel
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls (incl. vlucht)

vanaf
€3641,-
  • 26 dagen
  • Vanaf onbekend personen
  • Vliegen vanaf onbekend
  • Reistijd onbekend

26-daagse groepsreis door Zuidelijk Afrika

Een groepsreis door het zuidelijke deel van het Afrikaanse continent. Inclusief prachtige dagen in Kaapstad en de Wijnlanden, een bezoek aan Fish River Canyon en Sossusvlei, een safari in Etosha Nationaal park & Chobe Nationaal park. Ook heeft u een ontmoeting met de Himba’s en Bosjesmannen, brengt u indrukwekkende dagen door in ongerept Botswana en bezoekt u de beroemde Victoria Watervallen in Zimbabwe.

Foto's

...

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad, waar u de volgende dag aankomt. Hier start uw groepsreis door Zuidelijk Afrika.


...

Dag 2: Aankomst Kaapstad

Vandaag komt u aan op het vliegveld van Kaapstad, vanwaar u meteen al uitzicht heeft op de beroemde Tafelberg. Na de douane staat uw reisleider al op u te wachten en rijden we in circa 20 minuten naar uw hotel in Kaapstad.


...

Dag 3: Cape Peninsula

Vandaag bezoeken we het schiereiland ten zuiden van Kaapstad, met als einddoel Kaap de Goede Hoop. Onderweg ziet u prachtige baaien en ruige kliffen, waar we de bij Boulders Beach de pinguïnkolonie bezoeken. Het is een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komen we aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook de beroemde Cape Point ligt. Een pittige wandeling, maar het uitzicht maakt alles goed. Hier komen twee zeeën bij elkaar en staat u letterlijk op het zuidelijkste puntje van dit continent. In de namiddag bezoeken we de Tafelberg in Kaapstad. Als het weer het toelaat kunt u (optioneel) ook de kabelbaan naar boven nemen en genieten van het uitzicht.


...

Dag 4: Kaapstad - Stellenbosch (ca. 50 km)

Na het ontbijt maken we een leuke stadswandeling door Kaapstad, waarbij de reisleider u van alles zal vertellen over de historie van deze stad, waarmee wij Nederlanders zoveel binding hebben. Hierna rijden we richting de beroemde wijnlanden, die op ongeveer 45 minuten rijden liggen, met Stellenbosch als centraal punt. Onderweg brengen we een bezoek aan één van de vele Wine Estates, waar u een rondleiding door de kelders krijgt en een uitgebreide uitleg over het proces van wijn maken. Deze rondleiding wordt uiteraard afgesloten met een kleine proeverij. In de namiddag wandelt u, gezamenlijk met de reisleider, door Stellenbosch. Dit mooie plaatsje heeft een rijke historie, met veel Nederlandse invloeden.


...

Dag 5: Stellenbosch - Lamberts Bay (ca. 250 km)

Via Clanwilliam rijden we tijdens deze groepsreis door Zuidelijk Afrika vervolgens naar Lamberts Bay, een pittoresk dorpje aan de westkust, waar we laat in de middag aankomen. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving die gedomineerd wordt door citrusplantages en het Cedergebergte. We brengen een bezoek aan het Elandsberg Eco Reserve, waar veel theeplantages liggen. Hier bezoeken we ook een Rooibos theefabriekje, waar we een rondleiding krijgen en dit afsluiten met een kopje Rooibos thee.


...

Dag 6: Lamberts Bay - Noordoewer (ca. 520 km)

Via de N7 rijden we vandaag naar Namibië. De route gaat dwars door Namaqualand, bekend door z'n Namaqualand Daisies (soort margrietjes) die in het voorjaar (september/oktober) na de eerste regen het landschap over honderden kilometers veranderen in een kleurrijk, uitbundig schouwspel. In de middag stoppen we in Springbok waar tijd is om te lunchen om vervolgens door te reizen naar de grens. Na alle formaliteiten, komen we aan het einde van de dag aan in Noordoewer. Noordoewer ligt nabij de Orange rivier en is een van de langste rivieren van Afrika en zorgt voor een mooie groene omgeving.


...

Dag 7: Noordoewer - Fish River Canyon (ca. 200 km)

Na het ontbijt rijden we naar de bekende Fish River Canyon. Dit park beslaat 100.000 hectare met fantastische vergezichten en diepe canyons. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste canyon ter wereld. Als eerste bezoeken we Hobas viewpoint, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de canyon. Vervolgens rijden we naar Ais Ais, waar de thermale warmwaterbronnen liggen. ’s Middags is er tijd om hiervan te genieten en te zwemmen (optioneel).


...

Dag 8: Fish River Canyon - Mariental (ca. 410 km)

Via Keetmanshoop rijden we vandaag dieper Namibië in richting de Kalahari. Onderweg ziet u prachtige kokerbomen in het landschap staan, wat deze regio een magische uitstraling geeft. De takken van de kokerbomen dienen nog steeds als pijlenkokers van de San Bosjesmannen. In de loop van de middag komen we aan in onze lodge. In de namiddag kunt u nog een prachtige, avontuurlijke ‘sundowner drive’ maken waarbij u met open Landcruisers de prachtige Kalahari inrijdt. De roodkleurige steppe is het leefgebied van veel antilopen, springbok, wildebeest, waterbokken, impala’s en giraffen en geeft u de eerste indrukken van het bijzondere Namibië.


...

Dag 9: Mariental - Sesriem (ca. 270 km)

Vandaag gaan we op weg naar één van de beroemdste plekken van Namibië, de Rode Duinen van Sossusvlei. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan de vriendelijke ‘craft & tradition centre’ van Maltahohe, waar de Nama en Tswana Cultuur nog duidelijk te zien is. Vervolgens rijden we via de mooie Tsaris Pass naar Sesriem, de toegangspoort van het Naukluft Nationaal Park, waar de Rode Duinen liggen. De aankomende 2 nachten logeren we in Sesriem.


...

Dag 10: Sossusvlei

We vertrekken vandaag al heel vroeg want om de Sossusvlei op z'n allermooist beleven doe je ’s ochtends vroeg. Zodra de poorten open gaan rijden we over een kaarsrechte weg door de Sossusvlei. Aan beide kanten doemen de enorme zandduinen op. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook ‘Dune 45’ die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht maakt alles goed! Midden tussen de immense duin, liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar volledig in tact zijn gebleven door het droge klimaat.


...

Dag 11: Sesriem - Swakopmund (ca. 350 km)

Op ons gemak rijden we vandaag tijdens deze groepsreis door Zuidelijk Afrika richting de kust naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Bij Walvis Bay komen we aan bij de kust en maken we een stop om de vele honderden flamingo’s te bewonderen, die hier leven. Einde van de middag komen we aan in Swakopmund. Het plaatsje kent nog veel koloniale gebouwen en doet Duits aan. Het is een heerlijke plek om de aankomende twee dagen tot rust te komen en te genieten van een mooie strandwandeling of het vriendelijke centrum met veel terrasjes en een leuke souvenirs markt.


...

Dag 12: Swakopmund

Vandaag een heerlijke vrije dag in Swakopmund, maar mocht u op zoek zijn naar wat meer avontuur dan is het ook mogelijk om een leuke excursie te maken. U kunt o.a. een bootcruise maken waarbij u op zoek gaat naar zeehonden of misschien een ‘Living Desert Tour’, waarbij u samen met een gespecialiseerde gids op zoek gaat naar de dieren die in deze woestijnachtige omgeving leven, een leuk idee.


...

Dag 13: Swakopmund - Cape Cross - Khorixas (ca. 350 km)

Na het ontbijt laten Swakopmund achter ons om het eerste gedeelte langs de kust te rijden naar Cape Cross. Hier leeft een grote kolonie zeehonden, welke u van kilometers afstand al ruikt en hoort. Daarna rijden we de binnenlanden in richting Damaraland. Onderweg brengen we een bezoeken we Twyfelfontein, waar de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke 'rotskunst galerijen' gecreëerd hebben. Al wandelend, onder begeleiding van een lokale gids, ziet u de mooie rotstekeningen. In de namiddag komen we aan in onze lodge.


...

Dag 14: Khorixas - Ojikandero - Etosha Nationaal Park (ca. 285 km)

Via de Kamanjab rijden we richting Ojikandero, waar we een Himba dorpje bezoeken. Het is een uniek project, want het dorp is ooit door een witte boer Jaco opgezet, nadat hij vriendschap sloot met een oude Himba Chief. Op zijn boerderij heeft hij deze stam de ruimte gegeven om hun dorp te bouwen en volgens de tradities te leven, terwijl ze voor zijn vee zorgden. Uiteraard krijgt u hier een uitgebreide uitleg over de Himbas en hun cultuur. Einde van de middag komen we aan in onze loge aan de rand van het grootste wildpark van Namibië, Etosha nationaal park, waar we twee nachten verblijven.


...

Dag 15: Etosha Nationaal Park

Vandaag maken we een uitgebreide safari in het park met onze touringcar. Etosha is één van ‘s werelds beste parken om wild te zien en is het leefgebied van de onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Ook heeft het park een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U kunt ook (optioneel) kiezen voor een volle dag safari met een ranger in een open 4WD in het park. Het is een van de beste manier om het wild te zien en de ranger kent het gebied goed.


...

Dag 16: Etosha Nationaal Park - Windhoek (ca. 400 km)

Vandaag vertrekken we op deze groepsreis door Zuidelijk Afrika al vroeg naar 'Na'an ku sê Wildlife Center'. Deze stichting zet zich in om gewonde dieren op te vangen die niet meer teruggezet kunnen worden in het wild. Alle werknemers bij dit project zijn Bushmen uit de omgeving, die op deze manier een inkomen hebben en vervolgens volgens hun oude tradities kunnen blijven leven. We gaan mee met één van de verzorgers om de cheeta’s en leeuwen te voederen. Hierna rijden we door naar Windhoek, wat op ongeveer een uur rijden ligt, waar we tegen de avond in ons hotel aankomen. ’s Avonds zal de reisleider u uitnodigen, als u hier uiteraard nog zin in heeft, om gezellig een ‘biertje’ te drinken in de meest bekende bierkroeg van Windhoek, Joe’s Beerhouse.


...

Dag 17: Windhoek - Gobabis (ca. 300 km)

Na het ontbijt maken we een korte stadstour door Windhoek, waarna we doorrijden richting Gobabis, wat vlakbij de grens met Botswana, ligt. We logeren vanavond in een vriendelijke ‘guest farm’ welke zo typisch zijn in dit gebied, Kalahari Desert. In de namiddag kunt u genieten van de rustige omgeving of een duik nemen in het zwembad, maar ook kunt u kiezen om mee te gaan op een leuke (optionele) excursie. Dan gaat u samen met de Nharo Bushmen (ook wel Nharo- San genoemd) naar hun dorp, niet ver van de lodge. In deze regio leven nog veel Bushmen op traditionele wijzen en het is bijzonder om te zien, hoe ze tradities in ere houden ondanks de snelle ontwikkeling van het land. U krijgt een korte rondleiding en de Bushmen verteld u alles over het jagen, eten en leven binnen de community.


...

Dag 18: Gobabis - Maun (ca. 510 km)

Vandaag is helaas een echt lange dag om van Namibië naar Maun in Botswana te rijden, we zullen dan ook vroeg vertrekken. Na alle grensformaliteiten rijden we al snel Botswana in en volgende we de Trans-Kalahari-Highway, welke ons in een keer naar Maun brengt. Aan het einde van de dag komen we aan in onze lodge waar we de aankomende 2 nachten zullen verblijven.


...

Dag 19: Moremi Nationaal Park óf Okavango Delta

Vandaag een heerlijke vrije dag, maar natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om óf een geweldige safari in het Moremi Nationaal Park te maken met een open 4WD en ranger op zoek naar de ‘Big Five’, óf per mokoro (traditionele kano) door de wateren van de Okavango Delta te varen. U hebt dan veel kans om wild te zien aan de oevers van het water. Al met al zullen beide excursies voor een bijzondere dag zorgen!


...

Dag 20: Maun - Nata/Makgadikgadi Pan (ca. 300 km)

Van Maun naar Nata is geen lange reisdag en we komen dan ook al rond de lunch aan in onze lodge. Rest van de dag vrij ter besteding, of u kunt een excursie naar de Makgadikgadi Pan boeken. Dit is een enorme zogenaamde ‘zoutpan’ in het noordoosten van Botswana, ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer duizenden jaren geleden volledig is opgedroogd. Makgadikgadi pan is één van de grootste ter wereld. De pannen zijn uitgestrekte droge vlaktes met een soort zoutkorst als bovenlaag.


...

Dag 21: Nata - Kasane (ca. 310 km)

Na het ontbijt rijden we tijdens deze groepsreis door Zuidelijk Afrika door naar één van de beroemdste parken van Botswana, het Chobe nationaal park. Het heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In een gebied van 12.000km² leven 50.000 tot 70.000 olifanten en talrijke andere diersoorten. De luxe, sfeervolle lodge ligt direct naast het park en zorgt ervoor dat u de aankomende twee dagen op een heerlijk comfortabele manier kunt genieten van dit bijzondere park. Grote kans dat u nijlpaarden en krokodillen tegenkomt, maar met een beetje geluk ook leeuwen en jachtluipaarden! Voor degene die het maximale uit deze dagen in Chobe willen halen is het mogelijk om deze namiddag al een (optionele) safari te boeken.


...

Dag 22: Chobe Nationaal Park

Een heerlijke vrije dag in de mooie lodge bij Kasane. Maar vandaag is ook de dag om het Chobe nationaal park beter te leren kennen. U kunt bijvoorbeeld een volle dagsafari maken met een ranger in een 4WD. Maar ook is het mogelijk om in de late namiddag te kiezen voor een leuke bootsafari. Zodra de schemering invalt gaan de dieren op zoek naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale ‘spot’ om de vele wilde dieren te zien.


...

Dag 23: Kasane - Victoria Watervallen (ca. 85 km)

Helaas is het tijd om Kasane achter ons te laten, maar met wederom een hoogtepunt in het vooruitzicht. De bus is inmiddels teruggereden naar Zuid-Afrika en we worden dan vandaag ook met kleine busjes van de lodge naar grens gebracht. Na alle grensformaliteiten staat onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger al aan de andere kant op u te wachten en reizen we door naar ons naar hotel in Victoria Falls. Deze persoon zal de aankomende dagen goed voor u zorgen! Rest van de middag vrij ter besteding.


...

Dag 24: Victoria Watervallen

Vandaag een vrije dag, maar ook bestaat de mogelijkheid om één van de vele optionele excursies hier te maken. Zo kunt u uiteraard een volle dagexcursie naar de watervallen maken, maar ook is het mogelijk om een mooie Sunset Cruise op de Zambezi rivier te maken. De Victoria Falls zijn door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. De afmetingen zijn dan ook gigantisch: een watergordijn van meer dan 1700 m breed en meer dan 100 m hoog stort zich naar beneden in de scheur van de aardkorst. Om de reis op een bijzondere manier af te sluiten hebben we vanavond een afscheidsdiner in een bijzonder restaurant. Het einde van de reis is nu helaas toch echt in zicht.


...

Dag 25: Victoria Watervallen - Amsterdam

’s Ochtends lekker uitslapen of genieten van het ontwaken van de stad. In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam.


...

Dag 26: Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze bijzondere reis door maar liefst 4 verschillende landen in Zuidelijk Afrika!


Inclusief:

Intercontinentale vluchten, brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per comfortabele airco Quantum, Sprinter of touringcar (afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlands/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding van dag 2 t/m 21
Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en verzorgde lodges
Iedere dag ontbijt & afscheidsdiner
Volle dagexcursie Cape Peninsula met Kaap de Goede Hoop*
Stadswandeling Kaapstad
Wijnproeverij nabij Stellenbosch en stadswandeling*
Bezoek aan Fish River Canyon met Hobas viewpoint*
Warmwaterbronnen van Ais Ais*
Excursie naar Sossusvlei, met bezoek aan Dune 45 en Dead Valey*
Bezoek aan Moon Valley* en Welwitchia* onderweg naar Swakopmund
Bezoek aan de zeehondenkolonie van Cape Cross*
Bezoek aan de 'rotskunst galerijen' van de Bosjesmannen*
Bezoek aan de Ojikandero Himba Village*
Volle dagsafari in Etosha nationaal park per touringcar*
Bezoek en rondleiding in Na’an ku sê Wildlife Centre*
Stadswandeling Windhoek
Twee overnachtingen in sfeervolle loge nabij Chobe nationaal park
Maar liefst 2 dagen bij de Victoria Watervallen, Zimbabwe
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie).

Exclusief:

Zimbabwe (Victoria Falls) Single Entry USD 30 p.p.
Entreegelden: 3100R (ca. € 195) p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien

Tijdens deze reis verblijft u in middenklasse of superior klasse hotels.

Kaapstad: Fountains Hotel - Middenklasse
Kaapstad: The New Tulbagh hotel - Middenklasse
Lamberts Bay: Lamberts Bay hotel - Middenklasse
Wijnlanden: The Lord Charles Hotel - Middenklasse
Wijnlanden: Stellenbosch Hotel - Middenklasse
Damaraland: Khorixas & Twyfelfontein - Igowati Lodge - Middenklasse
Damaraland: Khorixas & Twyfelfontein - Khorixas Lodge - Middenklasse
Etosha NP (westkant): Etosha Safari Camp - Middenklasse
Etosha NP (westkant): Taleni Etosha Village - Middenklasse
Fish River Canyon: Canon Roadhouse - Middenklasse
Fish River Canyon: Ais Ais Resort - Middenklasse
Kalahari: Kalahari Anib Lodge - Middenklasse
Kalahari: Auob Lodge - Middenklasse
Kalahari: Zelda Game & Guestfarm - Middenklasse
Noordoewer: Norotshama River Resort - Middenklasse
Sossusvlei / Solitaire: Solitaire Country Lodge - Middenklasse
Sossusvlei / Solitaire: Solitaire Guest Farm - Middenklasse
Swakopmund: Europahof - Middenklasse
Swakopmund: Hotel Eberwein - Middenklasse
Windhoek: Safari Hotel - Superiorklasse
Chobe Nationaal Park: Chobe Safari Lodge - Middenklasse
Kasane: Marina Lodge - Middenklasse
Maun: Island Safari Lodge - Middenklasse
Maun: Maun Lodge - Middenklasse
Nata: Pelican Lodge - Middenklasse
Nata: Nata Lodge - Middenklasse
Victoria Falls: The Kingdom Hotel - Middenklasse
Victoria Falls: Rainbow Hotel - Middenklasse

Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 3641,-

Prijs vanaf € 3.641,- per persoon, op basis van twee personen in middenklasse hotels

Vertrekperiode:
3 november 2016
16 februari 2017
16 maart 2017

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen