De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Beste reisbureau van Overijssel
  • Specialist in verre reizen
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 17:00 uur

Highlights of Brazil

vanaf
€3556,-
  • 16 dagen
  • Vanaf 2 personen
  • Vliegen vanaf Amsterdam
  • Reistijd onbekend

16-daagse rondreis door Brazilië

Een complete individuele rondreis door Brazilië. Inclusief een bezoek aan wereldstad Rio de Janeiro, de Iguaçu watervallen, hoofdstad, het Amazonegebied, het kleurrijke Salvador en het strand bij Praia do Forte. Dit is een privé rondreis, maar de reis kan ook in een internationaal gezelschap worden ondernomen; vraag ons naar de mogelijkheden.

Foto's

...

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro. Na aankomst op de luchthaven volgt een transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. Hier start uw individuele rondreis door Brazilië. Rio de Janeiro ligt aan een prachtige baai en is beroemd om zijn drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio, de ‘Carioca’s’ zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek (samba), uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal.


...

Dag 2: Rio de Janeiro

Deze ochtend brengt u een bezoek aan de 709 meter hoge Corcovado berg. De rit voert door het groene Tijuca-bos. Na aankomst kunt u het 30 meter hoge Christusbeeld bewonderen, onlangs uitverkoren tot een van de 7 wereldwonderen, en genieten van een van de bekendste panorama’s op aarde. Na de lunch rijdt u naar Praia Vermelha en vertrekt u per kabelbaan naar de top van de Suikerbrood-berg, die op een hoogte van 396 meter ligt. Vanhier heeft u een onvergetelijk uitzicht over de stad. Na afloop keert u terug naar uw hotel. (O,L)


...

Dag 3: Rio de Janeiro

Deze dag is ter vrije besteding. Er zijn talloze mogelijkheden. Zo kunt u genieten van de stranden van Copacabana of Ipanema of het centrum van Rio de Janeiro bezoeken, waar prachtige koloniale gebouwen, kerken en oude kloosters, maar ook hypermoderne wolkenkrabbers te zien zijn. Santa Teresa is een oude koloniale wijk, gelegen in de koele heuvels. Deze Bohemiaanse wijk is nu vooral in trek bij kunstenaars en intellectuelen. Aan de overkant van de baai, tegenover Rio de Janeiro, ligt de plaats Niteroi. Hier bevindt zich het Museum voor Moderne Kunst dat werd gebouwd door de beroemde architect Oscar Niemeyer, die ook de hoofdstad Brasilia heeft ontworpen (O).


...

Dag 4: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Foz do Iguaçu voor het vervolg van uw individuele rondreis door Brazilië. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. De indrukwekkende Iguaçu waterval bestaat uit 275 watervallen van ongeveer 80 m hoog, die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de waterval bevindt zich een subtropische jungle met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Twee overnachtingen in Foz do Iguaçu. (O)


...

Dag 5: Foz do Iguaçu

’s Morgens ziet u het Braziliaanse deel van de watervallen, waar u het beste overzicht heeft. U maakt een wandeling langs de rand van de canyon naar een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diabo (Keel van de Duivel). ’s Middags bezoekt u de Argentijnse zijde van het Iguazú Nationaal Park. Hier zijn de watervallen bijna aanraakbaar: speciale loopbruggen over het snelstromende water, en diverse trappen bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. Facultatief kunt een Macuco safari maken, waarbij u een spannende boottocht maakt en de watervallen tot zeer zichtbij zult naderen. (O)


...

Dag 6: Foz do Iguaçu – Brasília

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brasília. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Brasília, dat in de vorm van een vliegtuig is gebouwd werd in 1960 de hoofdstad van het land met de bedoeling het lege binnenland te ontwikkelen. De strakke indeling werd geïnspireerd door ideeën van Le Corbusier, terwijl de architect Oscar Niemeyer voor een harmonisch geheel zorgde. Brasília staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, een unicum voor zo’n jonge stad. (O)


...

Dag 7: Brasília – Manaus

’s Morgens maakt u een stadsrondrit. U ziet onder andere de door Niemeyer ontworpen parlementsgebouwen, het presidentiële paleis, de kroonvormige kathedraal, de ‘superblokken’: woonwijken die volgens een vast concept zijn gebouwd, de Dom Bosco kerk met zijn fascinerende blauwe licht en de 213 m hoge televisie- en radiomast. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Manaus. Na aankomst volgt transfer naar uw hotel. (O)


...

Dag 8: Manaus – Amazonegebied

Vertrek voor een ontspannende boottocht naar het punt waar de immense rivieren Rio Negro en Rio Solimões bij elkaar komen. Hier ziet u ´The meeting of the waters´, een prachtig kleurenspel, veroorzaakt door vermenging van het zwarte en lichtbruine water van beide rivieren. ´s Avonds gaat u op zoek naar krokodillen. Twee overnachtingen in de Amazonelodge van uw keuze. (O,D) N.B. Indien u verblijft in de Anavilhanas Lodge (Cat. A hotels) dan is het bezoek aan ´The Meeting of the Waters´ niet inbegrepen. Hiervoor in de plaats maakt u een sunrise tour per kano. Ook ziet u vanaf een drijvend platform de zeldzame roze rivierdolfijnen, die op zoek zijn naar voedsel.


...

Dag 9: Amazonegebied

Te voet en per kano trekt u het tropische regenwoud in. Onderweg zal een gids u uitleg geven over de exotische flora en fauna. Wellicht maakt u ook kennis met de lokale bevolking, die in nederzettingen langs de oevers van de rivieren woont. (O,D of O,L,D)


...

Dag 10: Amazonegebied – Salvador

Na het ontbijt vertrekt u naar Manaus voor de vlucht naar de hoofdstad van Bahia: Salvador. Na aankomst in Salvador volgt transfer naar uw hotel. In Salvador ligt het sfeervolle, tot UNESCO Werelderfgoed verklaarde, historisch centrum Pelourinho. In deze schilderachtige wijk met zijn straten vol kinderkopjes en pastelkleurige gevels, treft u mooie kerken en monumentale façades van koloniale bouwwerken aan. De hoofdstad van de staat Bahia is ook wel bekend als de stad van de 365 kerken en heeft vele overblijfselen uit het koloniale verleden, wat een interessante mix aan Portugese en Afrikaanse invloeden oplevert. Twee overnachtingen in deze prachtige oude koloniale stad. (O)


...

Dag 11: Salvador

Tijdens een stadstour bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Salvador en uiteraard de schilderachtige wijk Pelourinho. Aansluitend bezoekt u de Mercado Modelo, een overdekte kunstnijverheidsmarkt, gelegen aan de haven. De middag is ter vrije besteding, zoals ook de avond, wanneer Pelourinho pas echt tot leven komt. Overal komen de stoelen en tafeltjes op straat, klinkt er opzwepende muziek, wordt de capoeira gedanst en duurt het feest tot diep in de nacht. Een aanrader is het bezoek aan een Afro-Braziliaanse folkloreshow, voor een duik in de mythische wereld van de goden van de candomblé, hun kleuren, dansen en rituelen. (O)


...

Dag 12: Salvador – Praia do Forte

Transfer naar Praia do Forte, een vissersplaatsje 50 kilometer ten noorden van Salvador. Hier kunt u uw individuele rondreis door Brazilië ontspannen afsluiten. Dit gezellige dorp ligt verscholen in een dichte, tropische begroeiing en heeft naast een autovrij centrum met vele restaurantjes, terrasjes en winkeltjes, een van de mooiste stranden van Bahia. Kiest u voor het Porto Zarpa Hotel dan is het ontbijt inclusief. Wanneer u kiest voor het Tivoli Ecoresort Praia do Forte verblijft u daar u op basis van halfpension. (O of O,D)


...

Dag 13: Praia do Forte

Twee volle dagen om te genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt ook het TAMAR zeeschildpaddenproject bezoeken, een kanotochtje maken door de lagunes en mangroves, of deelnemen aan een quad-, buggy- of jeeptour door de omgeving. Bent u hier tussen juli en november dan is het zelfs mogelijk bultrugwalvissen te observeren. Er zijn dan elke ochtend afvaarten. Deze tours beginnen bij het bezoekerscentrum Baleia Jubarte. (O of O,D)


...

Dag 14: Praia do Forte

Nog een dag ter vrije besteding in Praia do Forte. Geniet van de rust en ontspan met een vers fruitsapje aan het strand.


...

Dag 15: Praia do Forte – Salvador – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar Amsterdam. (O)


...

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Hier mee is uw individuele rondreis door Brazilië ten einde gekomen.


Inclusief:

• Vliegreis Amsterdam-Lissabon-Rio de Janeiro/Salvador-Lissabon-Amsterdam per TAP Portugal, boekingsklasse A
• Binnenlandse vluchten Rio de Janeiro-Foz do Iguaçu-Brasília-Manaus-Salvador, gebaseerd op het gebruik van een VARIG/GOL airpass in de B-klasse
• Luchthavenbelasting en brandstofheffing
• Alle transfers
• Rondreis volgens programma (naar keuze privé of Seat in Coach), inclusief excursies en entreegelden
• 14 overnachtingen naar keuze in de hieronder genoemde eerste klasse (cat. A) of voornamelijk uitstekende toeristenklasse en enkele middenklasse hotels (cat. B). In de Amazon Village Jungle Lodge (cat. B) overnacht u in eenvoudige kamers met privé-badkamer met douche en toilet (door de zon verwarmd water en geen elektriciteit) en in de Anavilhanas Jungle Lodge (cat. A) in op palen gebouwde cottages voorzien van airco en privé-badkamer met douche en toilet.
• 14x ontbijt, 2x lunch, 2x diner. Bij het Tivoli Ecoresort Praia do Forte zijn tevens het diner, drankjes tijdens de maaltijden (mineraalwater en frisdrank) inbegrepen
• De diensten van lokale Engelssprekende gidsen.

Exclusief:

• Binnenlandse vluchten bij de rondreis exclusief intercontinentale vliegreis
• Entreegelden Iguaçu Nationaal Park (Braziliaanse en Argentijnse zijde: ca. USD 62)
• Vrijwillige preservationfee Praia do Forte BRL 5 p.p.p.n. voor het Tivoli Ecoresort Praia do Forte
• Facultatieve excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds.

Tijdens deze rondreis overnacht u in middenklasse of eersteklasse hotels.

Rio de Janeiro: Copa Sul Arena - Copacana (deluxe oceanview)
Foz do Iguaçu: Nadai Confort - Belmond das Cataratas
Brasília: Manhattan Plaza - Kubitschek Plaza
Manaus: Blue Tree Premium - Tropical Manaus Ecoresort
Amazonegebied: Amazon Village Jungle Lodge - Anavilhanas Jungle Lodge
Salvador: Cruz do Pascoal - Pestana Convento do Carmo
Praia do Forte: Porto Zarpa - Tivoli Ecoresort Praia do Forte
Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 3556,-

Deze rondreis wordt al aangeboden vanaf € 3.556,- per persoon, op basis van twee personen in middenklasse hotels.

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen