De website van Reisbureau Kroeze maakt gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het

  • Specialist in verre reizen
  • Aangesloten bij ANVR & SGR
  • Beste reisbureau van Overijssel
+31 (0) 546-628 628 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Highlights of Ecuador

vanaf
€2645,-
  • 12 dagen
  • Vanaf 2 personen
  • Vliegen vanaf onbekend
  • Reistijd onbekend

12-daagse individuele rondreis door Ecuador

Deze reis is een prachtige kennismaking met Ecuador: de imposante vulkaanlandschappen, het kleurrijke leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. De dagafstanden zijn kort en het is de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maakt. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet.

Foto's

...

Dag 1: Quito → Otavalo

Bij aankomst in Quito op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze gids. Het vliegveld ligt ver buiten Quito in de richting van Otavalo en daarom rijden we meteen naar Otavalo (circa 80 km). Hier start u uw individuele rondreis door Ecuador. Een bezoek aan Quito volgt later deze reis (D).


...

Dag 2: Otavalo

Na het ontbijt gaan we naar de markt van Otavalo. De Otavaleños zijn wellicht de beroemdste inheemse bevolkingsgroep van Zuid-Amerika. Naast hun muziek is vooral de textiel hun belangrijkste exportproduct. Het plein Plaza de los Ponchos is een regenboog aan kleuren. Dekens, wandkleden, tassen, tafelkleden en truien en sjaals van alpacawol vullen de verschillende marktkramen en vormen de grootste en mooiste handwerkmarkt van Zuid-Amerika. We gaan ook naar het dorp Cotacachi voor een bezoek aan één der talloze leerateliers. In de middag naar het kratermeer van Cuicocha waar we een mooie korte of langere wandeling maken. Daarna terug naar het hotel (O).


...

Dag 3: Otavalo → evenaar → nevelwoud Mindo

Op weg naar de nevelwouden ten noordwesten van Quito passeren we de evenaar, waar in de loop van de jaren een verwarrende hoeveelheid monumenten is ontstaan. In het museum wordt uit de doeken gedaan wat er allemaal misging met de metingen en maakt u kennis met de cultuur van de inheemse bevolkingsgroepen. Maar eerst een leuk bezoekje aan een bakkerij in Cayambe, waar we onze eigen traditionele bizcochos-koekjes gaan maken, en natuurlijk ook zelf opeten met een glas chocolademelk. Daarna naar de groene wereld van de nevelwouden (O,L,D).


...

Dag 4: Nevelwoud Mindo → Quito

We maken een wandeling in de vroege ochtend, want het nevelwoud is bij het gloren van de dag (en bij zonsondergang) het levendigst. Het nevelwoud maakt deel uit van een der meest biodiverse gebieden ter wereld, de Choco. U zult verbaasd zijn over de vele vogelsoorten, orchideeën en andere dier- en plantsoorten. ’s Middags rijden we tijdens deze individuele rondreis door Ecuador terug naar het koloniale centrum van Quito, waar we de nacht doorbrengen (O,L).


...

Dag 5: Quito → Cotopaxi

Quito heeft één van de best bewaarde koloniale centra van Zuid-Amerika. ´s Ochtends maken we een stadswandeling, direct vanuit ons hotel. We wandelen door het historische centrum langs het Regeringspaleis, de kerk La Compañia en we bezoeken het klooster San Francisco, een monumentaal complex dat op de werelderfgoedlijst staat. In overleg met de gids kiest u uit een der musea voor een bezoek. Dan met de auto naar de heuvel Panecillo voor een mooi stadspanorama en lunch. Na de lunch rijden we de stad uit naar het hotel vlakbij het nationale park Cotopaxi (O,L).


...

Dag 6: Cotopaxi

In de ochtend staat er een paardrijtocht op het programma, deze is voor iedereen te doen en ook voor kinderen heel leuk. We lunchen op een hacienda en rijden dan het nationale park binnen tot 4800 meter hoogte (de vulkaantop is 5900 meter). De actieve wandelaars lopen het laatste stukje. Als beloning een kop koffie in de berghut. Geen zin? Te hoog? Of vandaag een wolkendeken? Dan maken we een relaxte wandeling rond het Limpiopungomeer op 3800 meter hoogte. Daarna terug naar onze hacienda (O,L).


...

Dag 7: Cotopaxi → Chimborazo

Afhankelijk van de weekdag bezoeken we een markt in de buurt of blijven lekker luieren op de hacienda. Bij Latacunga brengen we een bezoek aan een rozenkwekerij. Dat is interessanter dan het klinkt: Ecuador produceert al jaren de beste rozen ter wereld en op dit familiebedrijf horen we hoe dat gaat. We lunchen er samen met de staf van de kwekerij, en proeven er eetbare rozen. In de middag rijden we naar we naar onze luxe berghut La Estrella de Chimborazo, op de flanken van de vulkaan Chimborazo, de hoogste berg van het land. U slaapt behaaglijk onder dikke wollen dekens en de kachel brandt (O,L,D).


...

Dag 8: Chimborazo → Alausí

We blijven eerst in het nationale park en rijden naar een berghut op 4800 meter hoogte voor een spectaculair uitzicht, bij helder weer tot aan de oceaan. Terug in lagere delen kunnen we in de graslanden vicuñas zien grazen. We komen terug in de bewoonde wereld en overnachten in een eenvoudig hotelletje naast het spoor (O,L).


...

Dag 9: Alausí → Cuenca

Onze trein vertrekt om 8 uur vanuit Alausí. We zigzaggen de Duivel's Neus af over de steile helling, en weer terug naar boven. Een indrukwekkend kunstig ingenieurswerk met al die keerwissels, aangelegd onder moeilijke omstandigheden. Daarna verder met de auto naar de grootste overgebleven Incaruïne van het land: Ingapirca. Hier lunchen we ook. 's Middags gaan we verder naar de koloniale stad Cuenca. Let op: de trein rijdt niet op maandag (O,L).


...

Dag 10: Cuenca

In de ochtend maken we een stadswandeling door Cuenca en gaan we met de auto naar het uitzichtspunt Turi. ‘s Middags bent u vrij, de gids heeft talloze tips om te doen. Cuenca is een gezellige stad om rond te slenteren. Stap eens binnen in een van de ateliers waar de Panamahoeden gemaakt en verkocht wordt (inderdaad, die komen dus niet uit Panama) (O).


...

Dag 11: Cuenca → Guayaquil

We rijden tijdens deze individuele rondreis door Ecuador de hooglanden uit naar de kust. Maar eerst maken we nog een mooie wandeling in Las Cajas National Park, niet ver van de stad Cuenca. Het landschap van graslanden (páramo), toendra en meertjes is sprookjesachtig omdat er ook vaak nevel hangt. Na deze frisse wandeling rijden we naar de hitte van Guayaquil. Binnen 4 uur rijden we door de tropische bananen- en koffieplantages. Na het avondeten wellicht nog een kleine wandeling over de Malecón, de grote boulevard langs de rivier (O).


...

Dag 12: Guayaquil

Transfer naar de luchthaven voor de thuisvlucht of voor de vlucht naar de Galápagoseilanden (O). Vraag ons naar de mogelijkheden als u de Galápagoseilanden wilt toevoegen aan uw reis.


Inclusief:

Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige hotels
Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
Genoemde excursies inclusief entrees
Treinticket Alausi - Sibambe v.v.
Engelssprekende privégids tijdens de gehele reis
Exclusief:

Intercontinentale vluchten
Facultatieve excursies/ activiteiten
Overige maaltijden
Fooien

Tijdens deze rondreis verblijft u in middenklasse of eersteklasse hotels.

Quito: Casa Gardenia - Patio Andaluz - Casa Gangotena
Otavalo: Casa Sol - Hacienda Pinsaqui - Hacienda La Mirage
Nevelwoud / Mindo: Bellavista Lodge - Sachatamia - Mashpi Lodge
Cotopaxi: Hacienda El Porvenir - Hotel Hato Verde - Hacienda San agustin
Chimborazo: Estrella de Chimborazo - Estrella de Chimborazo - Estrella de Chimborazo
Alausi: Hosteria La Quinta - Hosteria La Quinta - Hosteria La Quinta
Cuenca: Casa San Rafael - Santa Lucia - Mansion Alcazar
Guayaquil: Hampton Inn - Wyndham - Mansion del Rio
Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande hotels is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

vanaf
€ 2645,-

Deze rondreis wordt al aangeboden vanaf € 2.645,- per persoon, op basis van twee personen in middenklasse hotels.

Wenst u meer informatie of wilt u een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 0546-628628, per mail via verrereizen@reisbureaukroeze.nl of via de contactbutton reisvoorstel aanvragen (rode blokje rechts). U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Uw contactpersoon

Bianca Eertman-Bankeman
0546-628628


info@reisbureaukroeze.nl
Neem contact op Bel mij terug Reisvoorstel aanvragen